facebook script

Jezus kan helpen

Beste vriend, ik weet niet waar je mee te maken hebt in je leven, maar we hebben allemaal onze problemen. Of je nu rijk of arm bent, stadsbewoner of boer, oud of jong, we hebben allemaal te maken met uitdagingen die we niet kunnen oplossen.

Ziekte. Pijn. Eenzaamheid. Verslaving. Armoede. Angst. Schaamte. Het maakt niet uit met welk probleem je wordt geconfronteerd, er is iemand die jou kan helpen. Zijn naam is Jezus Christus. Veel mensen hebben zich in tijden van nood tot Hem gekeerd en hebben de hulp gekregen die alleen Hij kon geven.

Hieronder staan drie verhalen over mensen in Azië, zoals jij en ik, die Jezus heeft geholpen. Het zijn echte verhalen, maar we hebben hun namen veranderd om hun privacy te beschermen.

Een jonge moeder in Sri Lanka

Jaya werkte in een klein laboratorium voor bloedonderzoek. Hoewel de uren lang waren, was ze blij dat ze een baan had om zichzelf en haar zoontje te onderhouden. Ze was getrouwd geweest, maar haar man was ontrouw en verliet haar uiteindelijk om met een andere vrouw te trouwen. Alleen gelaten om hun zoon groot te brengen, had ze een baan in het lab aangenomen. Hoewel ze een Boeddhist was, vond Jaya het leuk om voor haar Christelijke baas, mevrouw Ana, te werken. Ze werden al snel goede vrienden.

Toen Jaya op een dag wat werk in het laboratorium deed, kreeg ze plotseling een intense pijn. Ze keek naar beneden en zag bloed en drie lange sneden op haar onderarm. Ze schreeuwde van schrik en greep een doek om het bloeden te stoppen. Dit was geen ongeluk. Jaya voelde de aanwezigheid van boze geesten in de kamer.

Toen ze haar geschrokken kreet hoorde kwam Ana aanrennen om te zien wat het probleem was. Ze zag de angst op Jaya's bleke gezicht toen Jaya uitlegde wat er was gebeurd. Ana antwoordde: "Jaya, mijn God heeft de macht om deze boze geesten te bevelen om te vertrekken. Laten we nu bidden.” Terwijl Ana bad, voelde Jaya vrede over haar komen. De geesten waren verdwenen.

"Ik was geschokt over hoe snel het gebed werkte," zegt Jaya, "en ik wil meer weten over de Jezus tot wie mijn baas heeft gebeden. Hetisduidelijk dat Hij gebeden hoortenverhoort! "

Een zakenvrouw in Bangkok

Susan was een jonge, succesvolle zakenvrouw in Bangkok die in de verkoop werkte. Ze werd snel gepromoveerd binnen haar bedrijf en ging regelmatig op zakenreis naar andere landen. Maar niet alles verliep gladjes. Zij en haar vriend waren net gescheiden. Ze had gedacht dat ze met deze man zou trouwen. Nu was ze alleen en verdrietig. Het leven werd vervuld met duisternis. Zeviel elke nacht huilend in slaap.

Weken gingen voorbij en de wereld voelde donker aan. Dromen werden de bodem ingeslagen. Het viel Susan op dat het nieuws voortdurend afschuwelijke tragedies liet zien die in de wereld gebeurden. Zelfs de popcultuur was met hun songteksten en filmbeelden gericht op rampen in het leven. Ze kwam tot de conclusie dat er een meesterbrein  achter deze rampen moest zitten. Maar hoe zit het met het goede in de wereld? Zat daar een wezen achter? Ze wist het niet.

Op een nacht werd Susan wakker, zich bewust van een verschijning in haar kamer. "Ik heb gedroomd," dacht ze, en ze draaide zich om en sloot haar ogen. Maar ze opende ze weer en keek en zag iemand aan de voet van haar bed staan. Maar ze was niet bang. Ze keek in het vriendelijke gezicht. Hij zei geen woord. Ze wist dat dit wezen goed was. Gerustgesteld sloot ze haar ogen en dommelde in slaap.

De volgende dag dacht Susan aan haar nachtelijke bezoeker en raakte ervan overtuigd dat het wezen dat ze gezien had Jezus was. Ze voelde dat hij op de één of andere manier haar wanhoop kende en haar kwam helpen. Ze vroeg zich af waar ze meer over Jezus te weten kon komen. Ze voelde een sterke drang om naar de christelijke kerk te gaan, die de Engelse school leidde waar ze als kind gestudeerd had. Later, toen ze de Bijbel met hen bestudeerde, leerde ze over Jezus en hoe ze zijn zegen en leiding in haar leven kon zoeken. Susan wist dat ze nooit meer alleen hoefde te zijn. Jezus hield van haar net zoals haar eigen vader haar liefhad.

Een wanhopige vader in Maleisië

Cheng draaide zich ongemakkelijk om in de stoel van zijn Honda Civic waar hij de laatste paar nachten had geslapen. Hij zou liever aan de zijde van zijn zoon in het ziekenhuis zijn, maar de Intensive Care afdeling maakte duidelijk dat slechts één ouder in de kamer mocht zijn. Cheng kon niet slapen. Hij was niet van plan naar huis te gaan. Uitrusten in zijn auto leek zijn enige optie, wachtend op de opkomende zon en tot de bezoekuren zouden beginnen, zodat hij naar het bed van zijn zoon kon terugkeren.

Waarom had zijn zoontje een levensbedreigende hartaandoening? Waarom konden de artsen zijn probleem niet oplossen? Zou zijn zoon zich er doorheen worstelen en herstellen? Wat als hij stierf? Hij kon het niet verdragen om na te denken over een leven zonder zijn enige kind! Angst greep zijn hart aan. Hij voelde zich zo hulpeloos. Tranen stroomden langs Cheng's gezicht. Was er niemand tot wie hij zich kon wenden voor hulp? Gebeden tot voorouders en bezoeken aan tempels hadden geen antwoorden opgeleverd. Nu zeiden de chirurgen dat de hartaandoening van zijn zoon niet kon worden hersteld, zelfs niet door een operatie.

Terwijl hij naar de stoel naast hem keek, viel Cheng’s blik op een klein papieren pamflet bovenop een stapel documenten en andere papieren. Hij pakte het en herinnerde zich dat een Christen hem een paar dagen eerder het pamflet had overhandigd. Zonder er echt bij na te denken, knipte Cheng een lampje aan en begon te lezen. Het kleine pamflet vertelde over een God die deze wereld schiep, iemand die van ons hield en die ernaar verlangde, dat wij onze behoeften aan Hem zouden vertellen.

Cheng dacht na over wat hij had gelezen. Hij was hulpeloos. Zou deze God kunnen helpen? "God, als U er echt bent, vraag ik dat U maar één ding doet. Genees alstublieft mijn zoon! Als u dat doet, zult u mijn God zijn en zal ik u volgen.” De volgende ochtend ging Cheng naar het ziekenhuis van zijn zoon. Artsen en verpleegsters zwermden rond het bed van zijn zoon. Ze glimlachten en bekeken opgewonden de grafieken. De jongen was genezen!

Nu is het jouw beurt

Worstel je met je werk of school? Heb je conflicten met mensen bij jou in de buurt? Ben je ziek of zit je vol zorgen of angst? Ben je eenzaam? Sta je machteloos tegenover een verslaving of zwakte in je leven? Ben je de tragedies van het leven beu en wil je betere antwoorden? Jezus kan je helpen!

Jezus zegt: "Komt tot Mij, allen die vermoeid en belast zijn, en Ik zal u rust geven." (Matteüs 11:28)  Je begrijpt misschien niet helemaal wie Jezus is. Je kunt je afvragen of Hij echt is of niet. Maar je kunt er zeker van zijn dat als je echt de waarheid wilt weten, en als je echt hulp wilt, Jezus je zal helpen. Bid eenvoudigweg: "Jezus, ik wil geloven dat U echt bent en mij kunt helpen. Laat me alsjeblieft zien dat U echt bent. Ik bid dat U mij hiermee helpt. . . . vul zelf verder in. . . . Ik heb op dit moment een God zoals U nodig." Jezus wil je niet alleen helpen met je dagelijkse behoeften, Hij wil je ook veranderen om een man of vrouw te zijn die puur en oprecht is. Hij heeft plannen voor je leven. Vraag het Hem! En wanneer Jezus je helpt, vertel dan iemand anders over Hem!

Bijbelcursus