Boljša prihodnost

Majhen planet, ki mu pravimo dom, je zelo poseben kraj v vesolju. Astronomi še nikjer drugje niso našli življenja, vendar pa je življenje na našem planetu ogroženo. V zadnjih 200 letih se je število zemljanov povečalo z ene na sedem milijard, Združeni narodi pa napovedujejo, da nas bo do leta 2050 kar 9,7 milijarde. Povečanje števila prebivalcev prinaša večje težave. Socialne krize, kriminal in mednarodni konflikti postajajo vse pogostejši in nasilnejši. Prebivalci zemlje hitro porabljajo naravne vire. Onesnaževanje ogroža divje živali in rastline. Znanstveniki se sprašujejo, ali bo zemlja lahko preživljala 10 milijard ljudi. Ali bomo lahko kdaj premagali vse te težave?

Ali lahko religija pomaga?

Vsaka religija ponuja svoje rešitve. Nekatere učijo, da se bo ta svet nenehno izboljševal, vendar vidimo ravno nasprotno. Druge ponujajo nekakšen načrt za pobeg. Ta svet je po njihovem mnenju za vedno obsojen na propad in učijo, da bo Bog dobre ljudi ob smrti rešil in jih odpeljal v nebesa. Na Vzhodu verjamejo, da je nirvana končna rešitev. Z njo se konča cikel življenja, smrti in ponovnega rojstva, vendar sama nirvana ni opisana.

Krščanska rešitev

Krščanski sveti spisi, imenovani Sveto pismo, učijo, da je ta svet v stiski in trpljenju, ker smo se uprli svojemu Stvarniku (1. Mojzesova knjiga 6,5). Toda Stvarnik je obljubil, da bo to zemljo ponovno ustvaril v njeni prvotni popolnosti (Razodetje 21,1). Tisti, ki so Bogu dovolili, da ozdravi njihove sebične vzgibe, in so  opustili nemoralnost, bodo dobrodošli na novi zemlji.

Sveto pismo pravi, da bo Bog Stvarnik "obrisal vse solze z njihovih oči in smrti ne bo več, pa tudi žalovanja, vpitja in bolečine ne bo več. Kajti prejšnje je minilo." (Razodetje 21,4). Trpljenje bo za vedno izginilo!

"Tedaj bodo spregledale oči slepih, gluhim se bodo odprla ušesa. Tedaj bo hromi skakal kakor jelen, jezik nemega bo vriskal" (Izaija 35,5-6). Telesnih pomanjkljivosti, s katerimi živimo sedaj, ne bo več! "… tekajo, pa ne opešajo, hodijo, pa ne omagajo" (Izaija 40,31).

Obnovljen bo tudi naravni svet. "Volk in jagnje se bosta skupaj pasla, lev bo jedel slamo kakor govedo" (Izaija 65,25). Si lahko predstavljate leve kot vegetarijance! Kako se bo to zgodilo? Sveto pismo pravi, da bo Bog prišel nenapovedano (Matejev evangelij 24,36-42), vendar ga nihče ne bo spregledal, ker "prihaja z oblaki in videlo ga bo vsako oko" (Razodetje 1,7). Pojavili se bodo  bliski in gromi in zemlja se bo tresla (Matejev evangelij 24,27; Razodetje 16,17-21).

Zaslišal se bo glasen zvok trobente. Tisti, ki so umrli v veri v Stvarnikovo obljubo, bodo ponovno oživljeni. Skupaj z živimi verniki bodo "odneseni na oblakih v zrak, naproti Gospodu" (1. Tesaloničanom 4,17). Kako srečen dan - otroci in starši, možje in žene, bratje in sestre so ponovno združeni!

Čeprav Bog želi, da bi vsi živeli na novi zemlji, bodo na koncu brezbožni uničeni (2. Petrovo pismo 3,9-11). Nato bo Bog ponovno ustvaril svet in nas sprejel v nov dom brez onesnaženosti, trpljenja in smrti.

Predstavljajte si, da hodite po preprogi hladne trave s svojimi najdražjimi ob sebi. Med piknikom ob potoku vdihavate čist, dišeč zrak. Na drugi strani travnika zagledate veličastnega tigra, za katerim se igrivo sprehaja kuža. Ni vas strah in ju pokličete k sebi. Kuža vas veselo oblizne z jezikom, medtem ko tiger zadovoljno prede. Zrak napolni hihitanje, ko živali ližejo sladek mangov sok iz rok vaših otrok.

Enkrat na teden se pridružite veliki selitvi v glavno mesto, kjer kraljuje Stvarnik (Izaija 66,22-23). Ko se sprehajate po zlatih ulicah, ste polni veselja in ljubezni do svojega Stvarnika. Skupaj z družino in prijatelji pojete Bogu na slavo in čast.

Čas boste merili z minevanjem dni in tednov, vendar se nihče ne bo postaral, zbolel ali umrl. Veselje in ljubezen bosta popolna!

Preveč dobro, da bi bilo res?

Če tako mislite, niste prvi! Toda tudi znanstveniki verjamejo, da vedo za nekatere skrivnosti na Zemlji, ki jih ni mogoče razložiti z znanostjo.

Znani astronom Dr. Robert Jastrow je napisal knjigo z naslovom Bog in astronomi (God and the Astronomers). Čeprav ni kristjan, v vesolju najde močne dokaze za Boga Stvarnika. Navaja da "astronomi zdaj ugotavljajo, da so stisnjeni v kot... , saj so s svojimi metodami dokazali, da se je svet začel nenadoma s stvarjenjem, kar kaže vsaka zvezda, vsak planet, vsako živo bitje v tem vesolju in na Zemlji. Ugotovili so, da se je vse to zgodilo zaradi delovanja sil, ki jih ne morejo odkriti. To, da so na delu sile, ki bi jih lahko imenovali nadnaravne, je po mojem mnenju zdaj znanstveno dokazano dejstvo. "Dr. Jastrow o nasprotju med ugotovitvami znanosti in svojim prepričanjem, da Stvarnik ne obstaja, pravi: "Sem v popolnoma brezupni zagati. . . V svoje pojmovanje sveta skušam umestiti sklep, da obstaja neka večja sila, ki ji lahko rečemo Bog (ali kako drugače). Vendar tega ne morem sprejeti. . . . Vse življenje sem bil znanstvenik. . . . Zdi se mi, da mi nekaj manjka. "Dr. Jastrow je na koncu umrl, pri čemer še vedno ni mogel sprejeti odgovorov, ki jih ponuja Sveto pismo, kljub temu, da je iz znanosti videl dokaze, da so resnični.

Kaj pa vi?

Če berete to brošuro, ste še vedno živi in se lahko odločate. Ali boste raziskali možnost, da obstaja Stvarnik, ki ima rešitev za težave tega sveta in naših življenj? Če je tako, prosite Boga, naj vam pomaga spoznati resnico. Preprosto molite:

"Bog Stvarnik, rad bi verjel, da lahko ponovno ustvariš ta svet, vendar se mi zdi, da je to preveč dobro, da bi bilo res. Pomagaj mi spoznati, ali si resničen in ali imaš načrt zame."

Če želite izvedeti več, se obrnite na nas. Pripravljeni smo vam pomagati.

Besedila iz Svetega pisma so vzeta iz Slovenskega standardnega prevoda.


1. ”A Scientist Caught Between Two Faiths: Interview With Robert Jastrow,” Christianity Today, August 6, 1982.
2. The Privileged Planet, directed by Lad Allen. La Mirada, CA: Illustra Media, 2004. DVD.